Samenwerking tussen ANNOVELO en BIZZYWHEELS

Bikefitting is allang niet meer het alleen maar afstellen van fiets en schoenplaatjes. Moderne technieken zoals videoanalyse, zadeldrukmeting, pedaalkrachtanalyse en (para)medische inzichten vormen steeds meer de basis van de hedendaagse bikefit. Want alleen wanneer mens en materieel goed op elkaar afgestemd zijn is de kans op een optimale prestatie maximaal. Voor Bikefitting uitgevoerd door Annovelo wordt daarom gekeken naar alle relevante factoren van mens en mechaniek.

Slimme investering

Een nieuwe dure fiets kopen zonder vooraf te weten of deze wel geschikt voor u is, kan u later blessures en geld gaan kosten. Het menselijk lichaam heeft namelijk een groot vermogen om zich aan te passen en is in staat om langere tijd te functioneren in een ergonomisch niet optimale houding. Met alle gevolgen van dien: rug- en nekklachten, zadelpijn, pijnlijke knieën. Denk ter vergelijking aan mensen die op kantoor werken zonder de juiste instellingen van stoel, bureau en computer. Zij lopen het risico om RSI (‘muisarm’) te krijgen.

Veel fietsers gaan ervan uit dat pijn lijden ‘er nu eenmaal bij hoort’. Afhankelijk van de intensiteit van het fietsen kan er natuurlijk sprake van pijn zijn, maar in bijna alle gevallen van pijnklachten is een niet optimale houding de boosdoener. Ook vraagt de persoonlijke passie voor het fietsen om verschillende posities op de fiets: een 50-jarige met een lengte van 1.80 meter die recreatieve toertochten maakt, wil anders op de fiets zitten dan een 20-jarige met dezelfde lengte, die aan criterium wedstrijden mee doet! Bij statische fietsmetingen wordt met deze verschillen geen rekening gehouden. Ieder krijgt een gemiddelde waarde, die een eind in de goede richting komt, maar nooit optimaal is.

Meten, analyseren en aanpassen

Door het uitvoeren van een dynamische fietsanalyse kan geanalyseerd worden wat de diverse hoeken van uw lichaam op de fiets zijn en hoe de interactie is als u daadwerkelijk fietst. Verdere aandachtspunten zijn de verhouding van pedaal-zadel-stuur, de houding en het zadel.

 

Samenwerking tussen ANNOVELO en BIZZYWHEELS

ANNOVELO en BizzyWheels werken samen om u als Fietsende Ondernemer zo optimaal mogelijk op de fiets te zetten. Te vaak zien wij tijdens Clinics en Business Rides dat mensen niet goed uitgebalanceerd op hun fiets zitten maar wel rondrijden op een veelal kostbare tweewieler. Dat kan beter, door éénmalig te investeren in een Bikefitting.

Op 7 Maart tijdens de Boerenkoolavond in de fietsenwinkel Allizi in Bussum zal Anno Pieterse van Annovelo uitleg geven over zijn werkzaamheden. Meer informatie over deze avond volgt z.s.m.

Neem contact op via BizzyWheels om te informeren naar de speciale prijs voor een BikeFitting sessie bij ANNOVELO.