STRAND // MTB // START TO RACE CLINICS

Verbeter je fietsvaardigheden tijdens onze clinics

Naast Business Rides en Bedrijfsevents bieden ook specifieke fiets techniek clinics aan. Deze clinics zijn erop gericht dat je technische fietsvaardigheden worden verbeterd en je beter gebruik leert maken van je materiaal en de ondergrond waarop je rijdt. Op tijd leren schakelen, weten welke bandendruk van belang is voor de ondergrond waar je op rijdt en bewust zijn van je zithouding en balans op de fiets.

Bij alle clinics bieden we de optie aan om een fiets te huren, uiteraard wel voor eigen rekening. Deelname aan de Strand en MTB clinics is voor maximaal 10 personen per groep. Voor de Racefietsclinic ‘Start to Race’ hebben we per groep minimaal 15 of meer deelnemers nodig.

STRANDCLINICS

Tijdens de strandclinics krijg je uitleg over het materiaal, de geometrie van de beachbike, waarom dat brede stuur en die gladde brede banden? Je maakt kennis met de techniek van het strandfietsen; hoe bepaal je de juiste bandenspanning, hoe neem je strand op- en afgangen op een slimme en goede manier, hoe neem je bochten in het mulle zand, hoe ga je over zandheuvels heen, hoe klik je snel in en uit wanneer je ergens moet lopen?  Deze clinics organiseren we vanuit strandwielercafe Beach Bastards in Egmond in Zee. Veelwinnaar en strandspecialist Ramses Bekkenk zal de instructies geven en zorgen voor een zeer leerzaam programma. Het huren van een strandfiets is bij de prijs inbegrepen evenals een broodje voorafgaand en drankje na afloop. Na afloop van de clinic kunnen we aan de stamtafel onder het genot van een hapje en drankje bijkomen van alle belevenissen.

MOUNTAINBIKE CLINICS

De mountainbike clinics richten zich vooral op de techniek van zowel de fiets als van de berijder. Met name de omgang met de versnellingen, schijfremmen, voorrem opties zijn dusdanig van belang dat we daarbij stilstaan. Elke clinic begint met minimaal 1.5 uur techniek oefeningen die voor starters maar ook gevorderden zeer leerzaam zijn. De Clinics worden gegeven door professionele instructeurs die naast het begeleiden van groepen ook MTB wedstrijd en marathon ervaring inbrengen. Een compleet programma gaat ongeveer 3 á 4 uur duren excl. de start met een kopje koffie/thee en kennismaking en na afloop even napraten. We rijden veelal op de Utrechtse Heuvelrug en de fantastische parcoursen die daar zijn uitgezet. Naast de kosten voor de koffie/thee, instructies en drankje na afloop ben je voor één dag ook verzekerd van het verplichte MTB dag- vignet. Desgewenst kunnen wij tegen een kleine meerprijs ook huurmountainbikes en helmen verzorgen.

START TO RACE – RACEFIETSCLINICS

Start to Race is een uniek concept ontwikkeld door wedstrijdwielrenner Pascal Aandewiel. Als je altijd al eens hebt willen ervaren hoe het is om in een peloton te rijden en te manoeuvreren, uit de wind in iemand zijn wiel te gaan rijden, een waaier op te zetten of een sprint aan te trekken voor iemand anders dan is dit een perfecte clinic voor jou! We doen dit op een gesloten wielerparcours zodat we geen last hebben van andere verkeer deelnemers. Het oefenen van het compact samen fietsen wordt rustig aan opgebouwd en uiteindelijk eindigen we met een ‘kleine’ wedstrijd. Het gehele programma duurt ongeveer 3 a’ 4 uur. De focus ligt op veiligheid, techniek en koersinzicht. Daarnaast letten we vooral ook op de bochtentechniek. Het goed nemen van een bocht kan je heel veel energie besparen en zorgt, als je het goed doet, direct ook voor een betere positie in het peloton. Bij deelname is het zeer van belang dat je materiaal 110% op orde is, uiteraard rijden we met een helm en de groepsgrootte is minimaal 15 personen. We richten ons met deze clinics niet op de absolute beginnende racefietser, enige jaren ervaring met het rijden in een groep is wel een randvoorwaarde.