Business Cycling Clinic voor Microsoft

Vrijdag 12 oktober stond de Microsoft Business Clinic op het programma met wederom fantastisch weer om te netwerken en te fietsen.

Het programma bestond uit een tweetal presentaties gericht op ontwikkelingen van IT in de sport wereld. Voorbeelden hiervan de samenwerking van Microsoft met Real Madrid en de wijze waarop de fans van deze topclub connected zijn met de ontwikkelingen op voetbal gebied. Verder zijn er voorbeelden gegeven afkomstig van b.v. de KNVB die op innovatie gebied flink aan de slag zijn gegaan met onder meer het begeleiden van het dames Nederlands elftal en de jeugd teams.

Andere voorbeelden waren gericht op de wielrensport waar onder meer de A.S.O. (organisatie achter events als de Tour de France) samenwerkt met Dimension Data (IT bedrijf en Microsoft partner) en gegevens digitaal verzameld en voor allerlei doeleinden inzet. Inzet gebieden zijn o.a. informatie over de positie van de renners in het peloton, vastlegging van de ontwikkelingen in de koers en gegevens omtrent het parcours, weerverwachtingen en effecten op het wedstrijdverloop. Het Protour team van Dimension data zet zelf data management in met Apps die informatie verstrekken over de gezondheid status van de renners en asset management m.b.t. het materiaal wat men over de gehele wereld heen vervoerd.

Het efficiënt gebruik van data en inzet van IT technologieën in de wielersport is een cruciaal onderdeel geworden voor het zo optimaal laten presenteren van de wielerploegen.

Na een voortreffelijke lunch bij Restaurant De Gezelligheid in Leusden zijn er 3 groepen gevormd met klanten en partners uitgenodigd door Microsoft. Iedere groep werd begeleid door een BizzyWheels Instructeur waaronder door Eva Buurman, nu profwielrenster bij Trek/Drops en volgend jaar bij Boels-Dolmans Cyclingteam). Met 30 personen is er een volledig uitgepeilde route gereden  in de omgeving van de Amerongseberg, Lekdijk, Wijk bij Duurstede en Doorn. Met regelmatige tussentijdse tips van de instructeurs zijn alle deelnemers aan het einde van de middag teruggekomen bij de startlocatie om daar afsluitend een hapje en drankje te nuttigen.

Wederom erg mooi om te zien hoe snel mensen via, in dit geval, fietsen met elkaar in contact komen, hoe contactgegevens worden uitgewisseld en iedereen het als een topevent heeft ervaren.

Met dank aan Armand Bloem en Bas Dam die dit vanuit Microsoft hebben geïnitieerd