BizzyWheels Gravel Clinic voor ICORP

Verslag van de Gravel Clinic met ICORP

Het is vrijdagochtend in juni en vanuit het Kasteel Kerckebosch vertrekken we (Belle de Gast en Alfred de Jong van BizzyWheels) met de werknemers van ICORP (zie https://icorp.nl/) voor een gravel clinic over het fietsparadijs van de Utrechtse Heuvelrug. We inventariseren de deelnemersgroep, vragen naar de fietservaring en fitheid van de deelnemers, maar ook de groepsdynamiek. De één is gekleed in een sportief bloesje en de ander in een gesoigneerde wielrenoutfit. Het gezelschap vorm een mooie mix van verschillende persoonlijkheden en verschillende fietsniveaus.

Er volgen fietsinstructies, behendigheidsoefeningen en een estafette voor het competitie-element. Vervolgens rijden we een prachtige tocht van 45 km door de bossen en heidegebieden op de Utrechtse Heuvelrug, met halverwege een biologische lunch bij het Beauforthuis. De IT’ers die elkaar een jaar lang alleen vanachter de laptop hebben gesproken zijn geweldig enthousiast, ze lachen en maken plezier. Het is erg leuk om onze passie en kennis te mogen delen met deze toffe groep deelnemers.

In gesprek met één van deze deelnemers, enkele weken later, blijkt het een zeer geslaagde dag te zijn geweest. In tegenstelling tot een diner of borrel (passieve setting) zorgde het fietsen voor een ontspannen sfeer en opvallende dynamiek in de groep. Het was interessant om samen iets te leren wat volledig losstaat van het werkveld. De technische tips en de enthousiaste verhalen over allerlei vormen van fietsen waren prachtig om te horen! Dit aangevuld met de inhoudelijke gesprekken tijdens het fietsen. De gesprekken met Alfred over zijn jarenlange ervaring in de IT/ consultancy gaven bijvoorbeeld nieuwe inzichten en ideeën die wij weer kunnen inzetten in ons werk. Tijdens de borrel na afloop in het Kasteel Kerckebosch werd er tevreden teruggekeken op de geleverde “prestaties”. Kortom een prachtige combinatie van een sportieve, gezellige en inhoudelijke dag die voor meer verbinding binnen het bedrijf heeft gezorgd.