BizzyWheels / Michel Kreder Training Klimmen en Dalen clinic

Enige tijd geleden werden we benaderd door het bedrijf BAM Wonen Renovatie Concepten voor de mogelijkheden om een groep wielrenners te begeleiden bij een Klimmen en Dalen Clinic. Deze organisatie heeft het voornemen om in de maand september met het gehele team van zo’n 20 tal personeelsleden de Alpe D’Huez op te gaan fietsen. Een prachtige doelstelling waar ze stap voor stap naar toe aan het werken zijn.

Samen met oud profrenner Michel Kreder van michelkredercoaching.nl en Tomas Planken voor de racefietsverhuur.nl hebben we een actief programma aangeboden gericht op klim-en dalen technieken, het gebruik van sportvoeding voor, tijdens en na het sporten en informatie en tips over het fietsen in de bergen.

Er is verder aandacht besteed aan het gebruik van wielerkleding, het juiste materiaal voor in de bergen zoals het tandwielverzet en de manier waarop je het beste kunt klimmen.

Na een programma van een techniek training, gevolgd door klimmen/dalen oefenen in het Posbank gebied en een mooie rit terug naar de startlocatie ging iedereen vermoeid maar een stuk wijzer weer huiswaarts.