Samenwerking met D1 fietstraining en Mindful Cycling

Nog twee nieuwe partners voor BizzyWheels 2019! We gaan samenwerken met D1 fietstraining en Mindful Cycling.

D1 fietstraining

D1 training ondersteunt wielrenners in hun optimale voorbereiding op een wielerevenement.

Je hebt je ingeschreven voor een wielerevenement. Misschien doe je mee met de Marmotte of de Dolomietenmarathon, of misschien heb je je zelfs ingeschreven voor een meerdaagse tocht zoals The Ride of Tour for Life. Hoe zorg je ervoor dat je in de best mogelijke conditie aan de start verschijnt? Erwin Florie helpt je daarbij met zijn bedrijf D1 Fietstraining!

D1 Fietstraining helpt jou graag met een trainingsschema die speciaal voor jou op maat gemaakt is, helemaal naar jouw wensen en tijd.

Kijk voor meer info op d1-fietstraining.nl

Mindful Cycling

Mindful Cycling en BizzyWheels organiseren in 2019 een aantal gezamenlijke business cycling georiënteerde events gericht op het kunnen netwerken en het ervaren wat Mindfulness voor je kan betekenen.

Mindful Cycling gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en Mountainbiken of Wielrennen.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Cycling laat je kennis maken met de verschillende facetten van het mountainbiken of wielrennen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen fietshouding, je aandacht bij het fietsen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te fietsen, met een rustige ademhaling maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel sporters ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Cycling gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inadement, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het fietsen.

Wielrennen/Mountainbiken heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter te veel prestatiedoelen op. Mindful Cycling leert je hoe je volop van het fietsen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling.

Kijk voor meer info op mindfulcycling.nl