De evaringen van de eerste BizzyWheels strandclinic

Om het aanbod vanuit BizzyWheels te verbreden en nog meer netwerkmogelijkheden te creëren, hebben we diverse nieuwe disciplines toegevoegd aan het BW-assortiment. Denk hierbij aan clinics beachcyling, gravel rides en een baanclinic op wielerbaan Omnisport Apeldoorn.

Afgelopen vrijdag 12 november was het dan eindelijk zover; de 1e clinic strandfietsen, georganiseerd door BizzyWheels en BeachBastards vanuit Egmond aan Zee. We hadden zeven enthousiaste deelnemers die niet konden wachten om de tips en trics te leren waardoor fietsen op het strand steeds leuker wordt!

De clinic werd gegeven door Ramses Bekkenk, fenomeen binnen het strandracen en mede-uitvinder van de strandfiets. Allerlei leuke oefeningen passeerden de revue, bochtjes draaien door steeds muller wordend zand om strandpalen heen en over en door duinheuvels heen. Achter elkaar aan door autosporen heen, uitvinden hoe je daar uitkomt zonder onderuit te gaan, strandopgangen zo goed en snel mogelijk op fietsen enz. De deelnemers kwamen met regelmaat horizontaal in het zand terecht, hadden de grootste lol en hebben veel geleerd. We hoorden zelfs al opmerkingen als ‘ik denk dat er toch nog een fiets in mijn schuur bij moet komen’ J, of vragen als; waar kan ik me inschrijven voor strandraces?

De clinic werd gestart met heerlijke versgebakken appeltaart en koffie en afgesloten met een borrel en bitterballen. Het was een topmiddag vol met mooie energie en enthousiasme!

De tweede clinic staat gepland voor vrijdagmiddag 26 november. Ook deze clinic organiseren we vanuit strandwielercafe Beach Bastards in Egmond in Zee. Ramses Bekkenk zal wederom de instructies geven en zorgen voor een zeer leerzaam programma. De bijdrage aan de clinic is €60,- per persoon. Hiervoor krijg je: clinic van de master, de huur van een strandfiets, koffie & appeltaart voorafgaand aan de clinic en borrelen met o.a. Koerspret bier en bittergarnituur na afloop.

Voor deze strandclinics zijn inmiddels al behoorlijk wat inschrijvingen ontvangen en is nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Heb je interesse om met collega’s, relaties of op individuele basis in te schrijven reageer dan snel via een mailtje naar annemarie@bizzywheels.nl of alfred.dejong@bizzywheels.nl.