De Fiets! Blog van Belle

Van professioneel wielrenster naar fietsburgermeester

Vorig jaar rond deze tijd reed ik mijn laatste wedstrijden van mijn profcarrière. Ik sloot mijn carrière af met een fietsreis in Italië en verschillende MTB-marathons. Inmiddels gewend geraakt het normale werkende leven, de woon-werk fietsritjes en het ‘moeten’ plannen van trainingsritten. Momenteel parttime werkzaam als fysiotherapeut en parttime voor de gemeente Utrecht (fietsstimulering). Enerzijds werkzaam in de zorg en anderzijds mag ik me bezighouden met het gezonder maken van de maatschappij door middel van de fiets. De fiets als oplossing bij het tegengaan van maatschappelijke problemen, de fiets en de integratie van het zorg systeem en het stimuleren van fiets woon/werk verkeer! Daarnaast vertegenwoordig ik sinds juni 2023 Utrecht en regio als fietsburgermeester. Waarbij ik vanuit een onafhankelijke positie Utrecht stad en regio en probeer hiermee andere organisaties, regio’s en mensen inspireren! Opnieuw vorm de fiets een centrale rol in mijn leven, maar nu niet om wedstrijden te winnen, maar om de maatschappij en omgeving gezond te houden.

BizzyWheels events en een kijkje achter de schermen

De BizzyWheels events en business rides sluiten hierop aan. Samen met Alfred en een enthousiast team van instructeurs organiseren we de clinics /events. Het concept; een succesvolle middag op de fiets, netwerken en (fiets)plezier; Connecting through cycling. En het uitgangspunt; met een lach en een voldaan gevoel de dag afsluiten!
Over de waarde van een events blijf ik me elke keer verbazen. Mooie gesprekken, even uit achter de laptop vandaan, geen zoommeetings en geen deadlines, blije mensen op een fiets en nieuwe samenwerking of toffe nieuwe initiatieven!
De fiets zorgt voor ontspanning tijdens drukke werkdagen, iets dat essentieel, helder en scherp te blijven in je werk en privé en energie te houden.
Evenals in de koers is de voorbereiding voor een clinics/ event essentieel. De route voorrijden, een pauzeplek uitzoeken, het weer, de wind, genoeg leenfietsen, de groepen etc.! En elke keer toch weer de gezonde spanning of het wel een succes zou gaan worden, is alles goed geregeld zou het opnieuw lukken om er een geslaagde middag van te maken? De laatste call om de punten door te spreken en toch tot op heden konden we elke keer terugkijken om een prachtige middag.

Toekomstplannen en boodschap

Voor komende half jaar opnieuw mooie business rides en events! En er liggen nog meerdere ideeën klaar om eventueel verder uit te werken. De fiets en integratie in het bedrijfsleven voor het optimaliseren van de vitaliteit van de werknemers en zijn vele mogelijkheden en veel potentie. Ook de groep niet-fietsers aanspreken! Wij gaan door met wat we doen en waarom omdat we het leuk vinden, we er energie uithalen en geloven in de kracht van fietsen!