Fietsende ondernemers rijden in 2019 voor KiKa

BizzyWheels Business Rides gaat zich in 2019 inzetten voor het Kinder Kanker fonds (KiKa). Dit doen we op basis van een eenmalig te betalen lidmaatschap bedrag van 175 Euro waarbij je verzekerd bent voor deelname aan 5 volledig verzorgde Business Rides. Je kunt ook per Business Ride betalen n.l. een bedrag 35 Euro. Wij zorgen ervoor dat nagenoeg al het geld wat is binnengekomen aan KiKa wordt geschonken en op de laatste Business Ride geven we inzage in het eindbedrag. Na elke Ride laten we op de BizzyWheels website zien wat de tussenstand is.

Waarom KiKa?

KiKa heeft als doel om de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen naar 95%.

Momenteel geneest maar 75% van de kinderen met kanker.
KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting.

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Waarom is onderzoek naar kanker bij kinderen zo belangrijk?
Kinderkanker is doodsoorzaak nummer 1 door ziekte onder kinderen. Misschien ken jij ook iemand in jouw omgeving die ermee te maken heeft gehad. Eén op de vier kinderen met kanker redt het helaas niet. Met jouw steun kunnen wij wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker financieren om de genezingskans van 75% te verhogen naar 95%.

Om de genezingskans te verhogen is er veel kostbaar onderzoek nodig. Naast de onderzoeken in het Prinses máxima Centrum zijn er ook KiKa onderzoeken die plaatsvinden in academische centra in Nederland. Hieronder vallen het Amsterdam UMC (Emma Kinderziekenhuis en VUmc), Beatrix Kinderziekenhuis, Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Amalia Kinderziekenhuis, Sophia Kinderziekenhuis en het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Deze centra hebben hun onderzoeksactiviteiten op elkaar afgestemd, waardoor zij gezamenlijk een breed spectrum van kinderoncologie dekken.

KiKa heeft een Wetenschappelijke Raad aangesteld die alle onderzoeksvoorstellen van wetenschappers beoordeelt. De Wetenschappelijke Raad bestaat uit vooraanstaande onderzoekers op het gebied van kanker, met goedkeuring van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW). Zo weten wij en jij zeker dat alleen de beste onderzoeken gefinancierd worden.

Wil je meefietsen en daarmee KiKa steunen? Meld je dan aan via bizzywheels.nl.