Geluk met intelligent lockdown

In tegenstelling tot AnneMarie kwam ik half februari eerder terug van mijn wintersportvakantie met een volledig afgescheurde achillespees. Ik was teleurgesteld omdat ik alle geplande fietsevents nu misliep. Ik had tot de snowboard crash flink getraind onder begeleiding van CyclingLab en veel kilometers gemaakt op de racefiets en MTB. Dit alles met de focus op The Ride 2020, een hele serie KNWU wedstrijden en de The Ride Pyreneeën in september. De uitkomst van het bezoek aan het ziekenhuis was, minimaal 5 weken in het gips en dan nog minimaal 12 weken langzaam aan de achillespees gaan belasten en vooral niets forceren.

Dus eigenlijk zit ik vanaf de 3e week van februari al in een soort quarantaine  Toen het Covid-19 virus uitbrak ging iedereen om mij heen ook zo’n beetje in quarantaine en werd het steeds duidelijker dat al die events waar ik me op verheugd had gecanceld werden. Een vreemde gewaarwording die absoluut niet goed voelde.

Inmiddels was ik al met mijn gipsbeen op de Taxc gekropen (paar weken achtereen niet sporten is echt een drama) en begon ik met Zwift ritten langzamerhand weer een beetje de verloren conditie op te bouwen. De Intelligente Lock down hielp daar absoluut bij.  Want ik moest toch sowieso solo gaan fietsen, op mijn eigen tempo en startend met kleine rondjes van 1 tot maximaal 1.5 uur.

Dus geluk bij een ongeluk dat wij in Nederland nog naar buiten mochten gaan om te wandelen, hardlopen en racefietsen want anders was het voor ons allen (fietsers/mountainbikers) toch nog een stuk lastiger geworden.

Inmiddels vordert het herstel gestaag, de achillespees is er weer, ik kan steeds langere ritten maken en kijk ik uit naar de versoepeling van de corona maatregelen. Ergens hoop ik toch nog een beetje op een mooi najaar met wat gezamenlijke mooie ritten en wedstrijden. Ik schat de kans hierop laag in maar je weet maar nooit.

Voor het BizzyWheels seizoen is uiteraard nagenoeg alles van de agenda gehaald. We hopen nog op onze Business Ride die voor eind september gepland staat maar ook dit is twijfelachtig.

Het grootste deel van de geboekte Business Clinics zijn inmiddels verplaatst naar 2021.
Wel hebben we het idee opgevat om een serie Gravelrides te organiseren, daarover volgt nog een nieuwsbericht, eerst wachten we even de corona berichtgeving af.

Sportieve groet,
Alfred