It’s all about adaptability… oftewel schakelen

En dat kunnen wielrenners als geen ander!  Aanpassen aan het nu. Na de bocht loopt de route onverwacht steil omhoog, het is tijd om te schakelen en te herpakken. Andere tijden, andere routes. 

Af en toe, tijdens een Zoom call, dwalen mijn gedachten af naar het fietsen in de heuvels van Zuid-Limburg. Een van leukste routes is om de Mergelland te fietsen. Het liefst op vrijdag, heerlijk rustig. De vrijdag begint vroeg, we rijden naar Valkenburg. Daar aangekomen, snel de wieler-outfit aan en weg zijn wij. De eerste klim, de Lemelerberg, lekker warm draaien. Na de Loorberg fietsen we rechtdoor richting België. Via de camping en haarspeldafdaling (prachtig nieuw asfalt!) gaan we langs “Moeder de Gans” naar de Planck. De hemel voor wielrenners, met die heerlijke, lange afdeling langs de boomgaard. Langzaam klimt mijn teller 50,..55 en 60km… 

Ik rijd als een prof ! Tijd om een bakkie te drinken met kruisbessenvlaai bij onze vaste stek in Epen. Mooi uitzicht op het Drielandenpunt, straks gaan we daar weer naar toe ! De Zoom call roept, en ik keer weer terug naar het nu. Maar snel zal dé dag weer komen ! Dan vertrekken we uit ons kot, en rijden de BizzyWheelers weer over de wegen. We kunnen niet wachten…..

Tijd om te schakelen betekent ook nu andere routes ontdekken, dichterbij huis en niet te druk.  En wat blijkt, dichterbij zijn er fantastische routes.  Zo rijd je door Flevoland via prachtige paden, langs de Oostvaardersplassen, richting Lelystad, Harderwijk of Zeewolde. Lekker de ruimte, en altijd windje tegen, dus knallen maar ! Over de dijk naar Enkhuizen heb je prachtig uitzicht op de nieuwe Markerwadden. Vogeltjes kijken noemt Aart Vierhouten dat, genieten met een lekker tempo. Laten we blijven fietsen, met onze kop in de wind ! Binnenkort gaan we weer samen fietsen, in dat strakke shirtje. Het is tijd om te schakelen!

We zien elkaar weer snel bij onze Business Rides!  

Sportieve groeten,
Hans