Leergang Koersverleggend Leiderschap

Verbinden, netwerken en ontwikkelen met andere ondernemers vanuit de passie voor fietsen. Dat is het koersmotto van BizzyWheels. En zo verbindt BizzyWheels zich ook met andere passievolle fietsers en ondernemers. Connecting Through Cycling. Zo gaan BizzyWheels en de leergang Koersverleggend Leiderschap elkaar inspireren en kopwerk voor elkaar en fietsende ondernemers verrichten. In dit nieuwsitem lees je wat meer achtergronden over de leergang Koersverleggend Leiderschap.

De leergang Koersverleggend Leiderschap combineert gedurende een week professie (leiderschap- en organisatieontwikkeling) en passie (racefietsen) in de inspirerende omgeving van fietsparadijs Gran Canaria (‘eeuwige lente’). Een unieke combinatie van fietsen, werken en ontwikkelen. Met iedere dag een belevenisvolle fietsetappe en een leiderschapsmasterclass met internationale topdocenten.

De leergang Koersverleggend Leiderschap is bedoeld voor leiders van organisaties, afdelingen, teams, consultants en high performance professionals. Die de koers van zichzelf, de organisatie en de omgeving (patroon doorbrekend) willen richten en verbinden.

De afgelopen jaren waren de deelnemers afkomstig uit een diversiteit van corporate organisaties, MKB-organisaties, DGA’s, verenigingen en stichtingen, semipublieke dienstverleners, overheden en zelfstandigen. Juist die diversiteit leid tot meervoudig spiegelen en vensteren (óf demarreren en stayeren).
De leergang behelst 6 leiderschapsdagen met iedere dag bijdragen van (inter)nationale topdocenten en adembenemende fietsetappes.


Dagritme
Gedurende de leergang heeft iedere dag een specifiek thema. De dag thema’s hebben gedurende de leergang een vaste opbouw en onderlinge dwarsverbanden. Daarmee werken de deelnemers gedurende de leergang aan een hernieuwde koers op hun organisatie en leiderschap. Soms levert dit koersverlegging op, soms juist een bevestiging en aanscherping van de in- of expliciete koers. De dag thema’s komen terug in zowel de leiderschapssessies als de fietsetappes. Intenties en daden.

Het dagritme heeft een vaste opbouw. Na het ontbijt vertrekt de groep voor een fietsetappe van een aantal uur (60 tot 100 kilometer). Het dag thema keert gedurende de fietsetappe terug in oefeningen of reflectievragen, alleen of in ploegverband. De fietsroutes gaan langs de kust, door heuvels en bergen met prachtige vergezichten op de zee en natuur. Gedurende de klimmen kan iedere deelnemer zijn eigen tempo zoeken, om elkaar boven weer te treffen en samen ‘top’ leiderschap te ervaren. Alleen ben je sterker, samen ga je harder. Bij terugkomst hebben deelnemers enkele uren ruimte voor rust en reflectie. Joop Zoetemelk zei het spreekwoordelijk al, ‘de Tour win je in bed’. Vrij vertaald voor leiders: lummelen loont.


Leiderschapssessies
In de loop van de middag gaan de deelnemers naar unieke locaties voor de leiderschapssessies. De leiderschapssessies gaan over organisatie- en leiderschapsontwikkeling, ondernemerschap, besturing en veranderkoers in innovatieve context. De leiderschapsateliers zijn gericht op bewustwording, gedrag- en vaardigheidsontwikkeling. De docenten nemen de deelnemers mee in het dag thema, geven strategische context, innovatieve inzichten en praktische handvaten. Vervolgens vertalen de deelnemers dit naar hun eigen organisatie en leiderschap. De leiderschapssessies worden begeleid door Nederlandse, Spaanse, Engelse en Belgische topdocenten (in het Nederlands of Engels, waar nodig vertaalt door de moderator). Na afloop is op de bijzondere locaties een voedzaam en puur diner.

Ben je geïnteresseerd?
Kijk dan eens op de website, of vraag de brochure aan, met informatie over de specifieke organisatie- en leiderschapsthema’s, de docenten, de fietstochten, het week- en dagritme, de Canarische omgeving, en de praktische informatie over vluchten, verblijf en investering. De leergang vindt normaliter 2 maal per jaar plaats, voorjaar (maart) en najaar (november).


Website: www.koersverleggendleiderschap.nl
Aanvragen brochure: info@koersverleggendleiderschap.nl
Onderstaand kun je alvast een video zien met een sfeerimpressie van deze bijzondere leergang: