Met deze tips is kou geen reden om de fiets te laten staan

Mirthe van onze partner Wielervoeding.nl geeft je handige tips over wielervoeding tijdens koude dagen.  Op kou kan je je (met een beetje hulp van Wielervoeding) kleden, dus tijdens de koude wintermaanden trainen we lekker door! Maar tijdens een lekkere lange duurtraining is niets frustrerender dan een energiereep die heel hard wordt door de kou en daardoor met geen mogelijkheid weg te krijgen is.

Reepjes moeilijk weg te krijgen? Wielervoeding.nl heeft de oplossing!
Om een hongerklop tijdens het fietsen of rennen te voorkomen is het belangrijk om voldoende koolhydraten te eten tijdens de trainingen. Vaste voeding in de vorm van een reep is tijdens het sporten niet altijd even makkelijk weg te krijgen, zeker niet als te intensiteit hoog ligt. En niet iedereen houdt ervan om gels weg te werken tijdens een training.

Veel sportvoedingsmerken kiezen ervoor om een ´gummy´ aan het assortiment toe te voegen. Eigenlijk is dit een kruising tussen een gel en een reep. Lekker zacht, makkelijk weg te kauwen en vaak ook nog erg lekker! De favoriete gummy´s van Wielervoeding.nl zijn de Beta Fuel blocks van SiS en de Gum Bears van Lightning Endurance. Zo wordt genoeg koolhydraten binnenkrijgen wel heel makkelijk!

Toch liever een reep? Kies dan voor repen die niet hard worden en de kou dus glansrijk doorstaan. Nog een pluspunt: ze zijn stuk voor stuk heerlijk! Kies voor de BYE! Endurance Bars, de GoldNutrition Endurance Salt Bars of de Maxim Energy Bars Oats/Almonds/Salty Nuts. En hou je van een lekkere koude smoothie, neem dan de BYE! Pro Fruit Gel mee tijdens je koude ritjes!

De beste wielervoeding voor koud (en warm) weer koop je op wielervoeding.nl.