Nieuw! BizzyWheels Strandclinic

Als je foto’s van strandraces ziet, dan lijkt dat niet al te ingewikkeld. Gewoon rechtdoor fietsen op een hard en vlak strand, hoe moeilijk kan het zijn. Niets is minder waar… want fietsen en eventueel racen op het strand is technisch uitdagend, je wordt er gruwelijk sterk van, alles staat of valt met de juiste bandenspanning en het is simpelweg geweldig om te doen. 

“Diep over het stuur gebogen tegen de straffe tegenwind in fietsen, de golven die naast je op het strand beuken, het geluid van krijsende meeuwen, de zon die in je gezicht schijnt en de wind mee die er op de terugweg voor zorgt dat je laagvliegend over het strand gaat”. 

Daarom nieuw in het BizzyWheels aanbod: een strandfiets clinic gegeven door niemand minder dan fenomeen en koning van het strand…Ramses Bekkenk. Tijdens deze clinic krijg je uitleg over het materiaal, de geometrie van de beachbike, waarom dat brede stuur en die gladde brede banden? Je maakt kennis met de techniek van het strandfietsen; hoe bepaal je de juiste bandenspanning, hoe neem je strand op- en afgangen op een slimme en goede manier, hoe neem je bochten in het mulle zand, hoe ga je over zandheuvels heen eb hoe klik je snel in en uit wanneer je ergens moet lopen enz.  

Wij gaan deze clinic aanbieden vanuit strandwielercafe Beach Bastards in Egmond in Zee. Hier zal Ramses vooraf de eerste instructies geven en zullen achteraf aan de stamtafel onder het genot van een hapje/drankje de grote verhalen worden verteld.

Is dit wat voor jou of je collega’s en zakenrelaties?

De clinic zal op een vrijdagmiddag of zaterdagochtend plaatsvinden, mede afhankelijk van het getijde (tijdens vloed is het lastig fietsen). De datum wordt bepaald wanneer we voldoende animo hebben en er zal een eigen bijdrage gevraagd worden.  Dus….wil jij kennis maken met een nieuwe fiets discipline of je technische skills uitbreiden? Geef dan je interesse aan via een mailtje. (klik op onderstaande button!)