Tip van Mirthe: Bietensap

Mirthe van onze partner Wielervoeding.nl geeft je graag handige tips op het gebied van wielervoeding. Dit keer zal ze het supplement bietensap uitlichten.

Veel duursporters zweren erbij: bietensap! Maar wat ‘doet’ bietensap nu eigenlijk?

Bij suppletie van bietensap gaat het vooral om de nitraat. Dit stofje komt voor in rode biet, maar ook in bladgroenten zoals rucola en bladspinazie. Nitraat wordt door het lichaam omgezet in nitriet en vervolgens in stikstofmonoxide. Een verhoogde stikstofmonoxide in het bloed zou de volgende voordelen hebben tijdens inspanning:

  • Verwijding van bloedvaten waardoor er betere doorbloeding van spieren optreedt en daardoor meer zuurstoftoevoer.
  • Invloed op calciumhuishouding in de spieren wat een positief effect heeft op de contractiekracht van de spieren.
  • Betere werking van energiecentrales in de spieren.

Aanbevolen wordt om bietensap 2-3 uur voor de inspanning te consumeren en / of bietensap als kuur voorafgaande aan de specifieke inspanning in te nemen waarbij vaak een kuur van 6 dagen aangehouden wordt.

Wielervoeding.nl heeft 2 soorten bietensap in het assortiment:  Beet it Sport en Concap (UnBEETable).

Duurtrainingen op het programma? Het ‘repenseizoen’ is weer geopend!

De voorbereidingen voor 2023 zijn in volle gang. En dat betekent: Uren maken!!! Om jezelf goed van brandstof te voorzien tijdens lange duurtrainingen zijn energierepen een perfecte manier om koolhydraten binnen te krijgen. Veel duursporters zweren bij bepaalde voeding en kiezen altijd voor dezelfde producten. Wanneer je weer eens iets nieuws wilt proberen, kan je bij Wielervoeding.nl ook proefpakketjes bestellen. Zo kan je verschillende repen uittesten tijdens trainingen en misschien ontdek je dan wel weer een nieuwe favoriet!

Je bestelt deze proefpakketjes hier https://www.wielervoeding.nl/proefpakket-met-10-energierepen-mix,668#p