Tip van Mirthe: Gezonde sportvoeding, bestaat het?

Sportvoeding staat erom bekend dat het eigenlijk best ongezond is. Sportvoeding voor duursporters bestaat hoofdzakelijk uit koolhydraten, vaak in de vorm van snelle suikers. Suiker is in de regel niet goed voor je. Los van het feit dat teveel suiker kan leiden tot overgewicht kan het zorgen voor grote schommelingen in je bloedsuiker. Het goede nieuws is, dat je lichaam de suikers tijdens het sporten direct verwerkt en suiker dan geen piek veroorzaakt. Dit is anders dan wanneer je suiker neemt vóór of na de inspanning.

Bij Wielervoeding.nl hebben ze naast sportvoeding met toegevoegd suiker ook sportvoeding zonder toegevoegde suikers. Deze voeding bestaat alleen uit natuurlijke suikers, afkomstig uit bijvoorbeeld fruit of noten. Via haar eigen label ‘Lightning Endurance’ heeft Wielervoeding.nl recent 4 superlekkere en verantwoorde biologische repen gelanceerd in de smaken Blueberry Muffin, Salted Caramel, Sour Cherry en Apple Pie. Deze repen geven langdurig energie en zijn perfect voor lange duurritten. Deze repen zijn minder geschikt voor inspanningen op hoge intensiteit omdat ze ook vrij veel vezels bevatten. Je kunt de repen hier bestellen.
Tip: gebruik de code “Bizzywheels’’ voor 10% korting op het assortiment.

Wil je Persoonlijke begeleiding om mooie sportprestaties te gaan leveren neem dan contact op met Mirthe! Haal het beste uit jezelf met Personal Training & Voedingsadvies van Mirthe Nieuwstraten – sportvoeding op Wielervoeding.nl