Veilig fietsen met Sigma Blaze

Het sportieve achterlicht met remlichtfunctie en dagrijmodus

Je fietst over een dijk , je hebt een stevige wind tegen, je hoort niet veel door de harde wind. Het is langzaamaan donker aan het worden door een naderend buienfront. En dan wordt je plotseling ingehaald door een auto die rakelings langs je heengaat. Heeft de chauffeur je niet gezien? Is je donkere tenue toch niet zo’n goede keuze geweest? Kortom je bent je helemaal het……geschrokken.

Herken je dit?

Mij is dit meerdere keren overkomen en ben tevens al een keer van achteren aangereden door een auto waarvan de chauffeur niet zat op te letten. Sinds die tijd rij ik altijd, ook overdag met een achterlicht wat gemonteerd is aan mijn zadelpen.

Sinds een tijdje rij ik met de BLAZE van Sigma Sport. Een slim achterlicht waar ik bijzonder tevreden over ben.

Veiligheid staat voorop bij je fietsritten en een achterlicht als de BLAZE helpt daarbij. Een geïntegreerde bewegingssensor herkent het remmen (vertragen) van de fietser en geeft dit aan met een extra krachtig lichtsignaal. Vooral bij het rijden in groepen is dat een praktische functie. De BLAZE beschikt over twee lichtmodi, een dag- en een nachtmodus. Twee rem-LED’s zorgen in de nachtmodus tevens voor een permanent brandend licht voor een extra grote zichtbaarheid. In de dagrijmodus is het achterlicht uitgeschakeld; alleen de remlichtfunctie is geactiveerd en zorgt met 3 oplichtende LED’s voor een goede zichtbaarheid. De lichtsensor herkent het omgevingslicht en schakelt indien nodig automatische de nachtmodus in. Ideaal bij het rijden door een tunnel of donkere bospaden.

Het innovatieve achterlicht is tot op een afstand van tot wel 500 m te zien. Het past onopvallend maar doelmatig op de zadelpen, kent een laag eigen gewicht met slechts 22 gram en kan snel en zonder gereedschap worden bevestigd. Zodoende is het optimaal geschikt voor sportieve fietsers, forensen en mensen die veel fietsen. Met een brandduur van tot wel 7 uur zijn ook langere trajecten in het donker geen enkel probleem. Binnen 3 uur is de accu weer volledig opgeladen via USB. Net als alle USB-lampen van SIGMA SPORT beschikt de BLAZE over een laadindicator en is spatwaterdicht conform IPX4.

Als je vragen hebt over dit product stuur dan een mail naar info@bizzywheels.nl

Veel veilige kilometer toegewenst
Sportieve groet, Alfred