Word stroomversneller en bouw mee aan een mooier Nederland

www.stroomversnellers.nu is een initiatief om een mooier Nederland in een stroomversnelling te brengen. Met sportevenementen zamelen we geld in waarmee we zonnepanelenvelden aanleggen. Zo versnellen we de groei van groene stroom. Die stroom geven we via de Energiebank door aan mensen die hun stroomrekening niet kunnen betalen. Twee goede doelen in één klap!

Wat kun jij doen?
In september organiseren we de Energy4Energy challenge: je kiest 1 sport (vermoedelijk fietsen dus) en afstand uit de mogelijkheden, meer mag ook. Dit wordt jouw challenge voor september. Wanneer en waar je die volbrengt bepaal je zelf, want een groot evenement is met Corona ook dit jaar nog niet verstandig. De enige voorwaarde is dat je start en finisht in september.

Inschrijving is 10 euro (+ 29 cent transactiekosten) en die komt volledig ten goede aan de goede doelen. Heb jij je challenge volbracht, dan krijg je een goodiebag met korting op duurzame producten ter waarde van ruim 10 euro; zodat je na september ook zelf nog kunt bijdragen aan een duurzamer Nederland!

Waar doe je het voor?
We willen twee doelen halen: én groene energie én mensen die hun stroom niet kunnen betalen een boost geven. Zo’n 750. 000 gezinnen in Nederland zijn niet of nauwelijks in staat om hun energierekening te betalen. Dat is bijna 10% van het totale aantal gezinnen in Nederland! De Energiebank helpt deze gezinnen om energie te besparen en met gratis energie om even de druk van de ketel te halen. Zo krijgen ze ademruimte om zelf structureel hun situatie te verbeteren.

Extra versneller: Zonnepanelen vermenigvuldigen de hulp
Dankzij de combinatie met zonnepanelen kunnen we meer hulp bieden, tot bijna het drievoudige van wat we aan geld ophalen! In Zutphen liggen de eerste Stroomversnellerspanelen, gelegd van de ruim 17.000 euro die stroomversnellers in de eerste twee jaar heeft opgehaald. En dat wordt maar liefst… 45.000(!) euro aan hulp!

Meedoen?
Ga naar www.stroomversnellers.nu en schrijf je in! En… als je je deelname ook meldt met #ikbeneenstroomversneller op LinkedIn inspireer je anderen misschien om ook mee te doen. Zo maken we nóg meer impact!