The Ride Pyrenees 2021

Zoals in eerder nieuwsbrieven was aangekondigd heeft een groep van 18 BizzyWheels fietsers in de week van 12 t/m 17 september de The Ride Pyreneeën gereden. (zie dit nieuwsbericht)

Na diverse gezamenlijke trainingsritten in Limburg, de Ardennen en Nittel (Duitsland) was iedereen, ondanks de Corona restricties, goed aan de start verschenen. Deze ‘The Ride Pyrenees’ bestond uit 6 etappes van in totaal 775 KM en 17.000 hoogtemeters. Vertrekpunt was één vaste camping locatie vlakbij Lourdes, van waaruit alle dagelijkse etappes werden gereden. Elke etappe kende bekende beklimmingen zoals de Col de Soulor, Aubisque, Tourmalet en Hautacam.

Qua weersomstandigheden hebben we het op één dag na heel goed getroffen. De ritten werden veelal in verschillende groepen verreden. Zo reed bijv. Paul Barends (zie zijn koersverslag) het liefste op zijn eigen tempo, maar reden onder andere AnneMarie (winnaar van een 2-tal klassementen), Carl, Patrick, Ronald en Juri in een vast groepje vol gas de bergen op.

Alles bij elkaar genomen was het een onvergetelijke ervaring (zoals vaker bij dit soort events) en was het een week lang leven in een gezellige wielerbubbel: voor iedereen een bijzondere ervaring.

Voor 2022 staat onder andere The Ride van de Mont Ventoux naar de Cauberg bestaande uit 8 etappes, door 5 landen en met 1.300 km & 17.000 hm op het programma. Hier zijn nog een beperkt aantal plaatsen voor beschikbaar.